• Inicio
  • L’empresa Schunk cedeix una pinça robòtica d’última generació per a les pràctiques d’enginyeria electrònica

Notícies

Mataró, 05 Abril 2019

L’empresa Schunk cedeix una pinça robòtica d’última generació per a les pràctiques d’enginyeria electrònica

schunk

Els estudiants del Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica de l’Escola Superior Politècnica realitzaran simulacres de programació de robòtica amb una pinça pneumàtica universal de tres dits cedida per l’empresa alemanya Schunk, allotjada a la torre TCM3 del parc tecnològic del TecnoCampus.

Es tracta d’un model d’última generació JGZ, que ja s'ha instal·lat aquest mes de març al robot IRB120, de l'empresa ABB, als laboratoris d'enginyeria del centres universitaris del TecnoCampus. La nova pinça permet una programació més precisa i s'adapta millor a la geometria de les peces amb les quals el robot està dissenyat per treballar. A més, té usos molt diversos en la indústria, des de la construcció i el maneig de màquines, fins a l'acoblament i l'automoció. El material amb què està elaborada -aliatge d'alumini d'alta resistència- fa que el seu pes sigui molt baix, característica que, juntament amb les dimensions compactes, permeten una major precisió d'agafada.

La robòtica cad acop serà més imprescindible en un escenari on les professions vinculades al sector tecnològic seran les més demandades durant els pròxims anys. No és d’estranyar, doncs, que empreses com l’alemanya Schunk, referent mundial en tècniques de subjecció i agafada, aprofiti la seva ubicació al TecnoCampus de Mataró per connectar amb els futurs professionals del sector.

Sinergies entre el món acadèmic i el professional
L’entrega d’aquesta pinça robòtica se suma a un conjunt de col·laboracions existents entre el TecnoCampus i Schunk, sucursal de la companyia alemanya a Espanya ubicada a la torre TCM3. Ambdues entitats han signat diversos acords per generar sinergies, un d’ells vinculat a la jornada Màster Linnk en Mecatrònica, que se celebra al Tech-Center de la companyia, un taller dirigit a estudiant de batxillerat tecnològic i de segon de cicles formatius de grau superior especialitzats on els alumnes poden tractar la robòtica i la mecànica des d’una vessant pràctica.