• Home
  • Noticias
  • Arrenca amb setze projectes el programa Reimagine Textile

Notices

Mataró, 22 June 2018

Arrenca amb setze projectes el programa Reimagine Textile

Aquest divendres s'ha inaugurat el programa d’emprenedoria Reimagine Textile d’alt rendiment adreçat a emprenedors amb una idea de negoci en el sector tèxtil i moda oberts a incorporar innovació tecnològica en la seva proposta de valor com a avantatge competitiu. A la campanya de captació s´han rebut 29 candidatures, dels quals  se n'han seleccionat 16.

Quant a la tipologia de projectes, innoven en l’ús de teixits tècnics, en el procés de producció o en la moda sostenible. En definitiva, són projectes que “reimaginen” el tèxtil: peces de roba fetes amb impressió de teixits 3D; peces de roba que fan més fàcil la vida a persones amb discapacitat física, sabates de saló que es personalitzen amb teixits per donar-li un segon ús, moda feta amb teixits de rebuig o teixits ecològics o roba esportiva tècnica que vol utilitzar teixits de darrera generació.

Aquests 16 projectes participen en una primera fase intensiva (juny i juliol) on se'ls ajuda a idea el seu model de negoci amb experts del sector, participen en workshops, masterclasses de teixits i processos innovadors. Els candidats estaran tutoritzats per tècnics del Servei d’Empresa i Emprenedoria i podran fer ús de l’open space de la Incubadora Reimagine Textile, situada al Tecnocampus, mentre duri el programa.

Aquesta primera fase finalitzarà amb un Demo Day en el qual els emprenedors presentaran el seu projecte. Posteriorment, un comitè d’avaluació seleccionarà els 5 projectes finalistes, que accediran a la segona fase, en què optaran a finançament, assessorament personalitzat i especialitzat i networking pel llançament del seus productes al mercat.

Reimagine Textile és l’aposta estratègica pel sector tèxtil que fa l’Ajuntament de Mataró, de la mà del TecnoCampus i el centre tecnològic EURECAT I ASEGEMA L’objectiu de Reimagine Textile és reinventar la indústria tèxtil pivotant en la innovació i la tecnologia i esdevenir el hub de la innovació tèxtil.